Sundhedsprofil

Sundhedsprofil

Sundhedsprofil

Det er muligt ved hjælp af veldefinerede risikofaktorer at vurdere den enkeltes risiko for at udvikle hjerte/kar-sygdom.

I Sundhedsprofilen måles blodtryk, blodsukker og kolesterol. Værdierne vurderes i forhold til vægt, BMI, fedtfordeling på kroppen, motion, kost, eventuelle rygevaner og andre risikofaktorer som køn, alder og arvelige sygdomme.

Hvis der kun er tale om få risikofaktorer er den samlede risiko for hjerte/kar-sygdomme lille, men ved tilstedeværelse af flere risikofaktorer mangedobles risikoen.

Nogle af risikofaktorerne er nemme at få øje på, mens andre kræver særligt måleudstyr, før de relevante tal er fremskaffet.

Ved Sundhedsprofilen synliggøres, hvor meget risikoen reduceres f.eks. ved at kvitte tobakken, reducere overvægten og/eller kolesteroltallet.

Det positive budskab er, at selv små forandringer kan forbedre sundheden markant. Apoteket tilbyder hjælp til rygestop, vægttab, gå-ture og inspiration til andre motionsformer.

Hvis det ikke er relevant at få et omfattende sundhedscheck, er det muligt at nøjes med enkelte målinger.

Firmaer, der interesserer sig for medarbejdernes Sundhedsprofil kan indhente virksomhedstilbud for et samlet check af medarbejderne.

Prisen er 450 kr.