Ferieapoteket

Ferieapoteket

Ferieapoteket

Når du skal på ferie er der mange ting at tage stilling til. Rejsemålet skal vælges, katten passes, avisen afmeldes og potteplanterne vandes. Når alle de praktiske ting er på plads kan du begynde at pakke. Den korte version af huskelisten lyder: Pas, penge og piller, så kan du klare enhver situation i udlandet, men..

  • Hvilken medicin skal du huske at tage med?
  • Hvad med opbevaring af medicinen?
  • Hvad bør dit rejseapotek indeholde?
  • Hvornår skal du vaccineres?
  • Er det nødvendigt med et pillepas?

Kom ind på apoteket og få svar på dine feriespørgsmål.
Vi kan hjælpe med at vurdere, hvad der er relevant for dig at medbringe, afhængig af om du skal jorden rundt med rygsækken eller en uge på charterrejse.

Hent også feriefolderen med gode råd og en checkliste, når du skal pakke ferieapoteket, eller se listen her.

Pillepas

Pillepas er ikke et lovkrav, men et tilbud til dig, der ønsker dokumentation for din medicin under rejse i et Schengen land.

Se Schengen lande her.

Pillepasset udstedes til medicin som indeholder euforiserende eller vanedannende stoffer (sovepiller, stærk smertestillende medicin o. lign.)

Pillepasset udstedes på et apotek. Ved bestilling skal du medbringe dit pas og enten recepten eller selve medicinen.

Du har også mulighed for selv at bestille pillepasset online. Herefter kan du afhente det på apoteket. Husk at bestille i god tid og medbring dit pas ved afhentningen.

Bestil pillepasset her.

Hvis du rejser til øvrige lande og ønsker at medbringe et pillepas, kan dette udstedes mod betaling 62,50 kr pr. præparat.

Medicin bør altid opbevares i originalemballage og i håndbagagen under flyrejser.

"Visse væsker og væskeformige stoffer er undtaget fra EU´s regler om flydende væsker i håndbagagen. Det drejer sig fx om babymad, medicin o.lign., som må medbringes til brug på rejsen i større kvanta end 100 milliliter. Man bør dog være forberedt på, at sikkerhedspersonalet kan forlange bevis for væskens ægthed". www.slv.dk (Statens Luftfartsvæsen).

Læs mere i brochuren her.

Menu Tax